Zo bewaar je verse groentes een stuk langer!
Barbecue Tips & Advies

Zo bewaar je verse groentes een stuk langer!

Zodra je een groente hebt gekocht of misschien zelfs persoonlijk hebt gekweekt, kun je deze op verschillende manieren bewaren. Je kunt de groente buiten de koelkast bewaren, maar ook in de koelkast plaatsen of invriezen. Hoe lang kun je verschillende groentes nu precies bewaren? En doe je dat het best in de koelkast of in de vriezer? Dat is per groente verschillend. Is een groente beschimmeld of slap geworden, dan kun je de groente weggooien. Dat is natuurlijk zonde en daarom lees je hier hoe je groentes zo lang mogelijk kunt bewaren. Zo kun je geld- en voedselverspilling tegengaan.

Weet welke groenten je in de koelkast kunt bewaren

Veel mensen hebben de neiging om groenten in de koelkast te bewaren. Voor veel groenten is dit inderdaad een manier om ze langer te bewaren. Echter, zijn er ook groenten die je beter niet in de koelkast kunt bewaren. Wil je bijvoorbeeld een verse paprika bewaren of een verse courgette bewaren? Dan is het goed om te weten dat je deze groenten het best buiten de koelkast kunt bewaren. De meeste vruchtgroenten blijven buiten de koelkast juist langer lekker. In de koelkast zullen veel vruchtgroenten namelijk hun smaak verliezen en sneller bederven. Over het algemeen kun je vruchtgroenten dus beter buiten de koelkast bewaren.

Je kunt groentes het best blancheren voordat je ze in de vriezer stopt

Het is niet aan te raden om alle verse groenten direct in de vriezer te stoppen. Je kunt de groentes het best eerst blancheren. De groentes worden dan héél eventjes gekookt, waarna ze snel in koud water worden gelegd. Zo worden de groentes niet echt gekookt, maar stoppen de enzymen met werken. Hierdoor blijven de groentes langer goed wanneer je ze invriest. In geblancheerde toestand blijven veel groentes in de vriezer tot wel een jaar goed.

Lees je in over verschillende groenten

Met bovenstaande tips kun je groenten langer bewaren. Het is aan te raden om goed na te gaan hoe je een specifieke groente het best kunt bewaren. Er zijn bijvoorbeeld websites te vinden waar je per groente kunt inzien hoe lang je de groente op verschillende manieren kunt bewaren. Door bij twijfel even te controleren hoe je een specifieke groente het best kunt bewaren, voorkom je dat een groente eerder bederft dan zou moeten. Bovendien voorkom je op deze manier ook dat de groente smaak verliest in bijvoorbeeld de vriezer.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *