Word jij deze zomer een echte grillmaster
Barbecue Tips & Advies

Word jij deze zomer een echte grillmaster?

Het is eindelijk warm genoeg om de grill aan te steken en je favoriete gerechten te bereiden, van steaks en hamburgers tot groenten en kabobs. Gooi niet zomaar wat vlees op de grill. Bekijk The Bastard aanbieding voor de beste keuzes. Ga erop uit en wordt deze zomer een echte grillmaster.

Begin met kruiden en specerijen

De eerste stap om deze zomer een echte grillmaster te worden, is om te leren omgaan met kruiden en specerijen. Het kruiden van je eten kan het verschil maken, maar het kan duur zijn. Gebruik je kruiden en specerijen spaarzaam. Als grillen nieuw voor je is, begin dan eerst met slechts een paar ingrediënten. Je wilt niet dat je vlees of groenten over gekruid zijn. Koop indien mogelijk kleine hoeveelheden. Je wilt niet te veel geld uitgeven aan iets dat slecht zal zijn voordat je het allemaal opgebruikt. Als je weet hoe je je kruiden moet gebruiken, kun je nu bulk kopen. Dit zal je op de lange termijn wat geld besparen.

Bereid je barbecue voor voordat je hem nodig hebt

Zorg ervoor dat je grill van The Bastard klaar is voor de taak voordat je begint met grillen. Maak de grill schoon voordat je hem gebruikt en bereid je grill vervolgens voor op het koken. Zorg voor de juiste brandstof voor de klus. Het kan houtskool, propaan of aardgas zijn. Zorg ervoor dat je een volle tank propaan of aardgas hebt wanneer je het nodig hebt. Als je van plan bent vlees over wat houtsnippers te roken, zet die dan ook klaar. Houtsnippers kun je bij elke supermarkt of bouwmarkt halen.

Zorg ervoor dat je over de juiste brandstof beschikt voor de klus

Als je wilt grillen als een pro, is het belangrijk dat je de weg weet op de grill. De eerste stap om een ​​grillmaster te worden, is ervoor zorgen dat je brandstof overeenkomt met de taak die voor je ligt. Gasbarbecues zijn gemakkelijker te gebruiken en werken sneller dan houtskoolbarbecues. Dit komt omdat ze geen aanmaak- of ontstekingsbron nodig hebben. Je draait gewoon het gas open. Houtskoolvuren starten langzamer en vereisen geduld. Het kan veelzijdiger zijn dan gas, omdat je je geen zorgen hoeft te maken dat je zonder propaan of elektriciteit komt te zitten. Zorg ervoor dat je grill uit is voordat je hem aansteekt met aanmaak- of aanstekervloeistof. Als je briketten gebruikt, laat ze dan nooit onbeheerd achter terwijl ze branden. Let altijd op opflakkeringen om jezelf of voorwerpen/mensen in de buurt niet te beschadigen. Let op bij het openen van deuren op hoog vuur, zodat er geen rook achter je uitblaast.

Op zoek naar succes

Aanbraden is een cruciale stap in het kookproces dat je voedsel een betere korst, betere smaak, betere textuur, beter uiterlijk, sappigheid, malsheid en houdbaarheid geeft. Verwarm je grill of pan op hoog vuur voordat je begint met koken. Dit zal helpen bij het vormen van een mooie korst aan de buitenkant van je vlees of groenten. Denk aan diepbruine kleur en karamelisatie in tegenstelling tot zwartgeblakerde verkoling.

Houd de temperatuur goed in de gaten

Als je niet zeker weet of je grill heet genoeg is, gebruik dan een thermometer om de temperatuur van je grill te achterhalen. Er zijn veel verschillende soorten thermometers om uit te kiezen. Dit omvat thermometers voor vlees- en ovengerechten. Een grill thermometer is speciaal ontworpen voor het grillen van voedsel op een barbecue of een ander type kookoppervlak. Dit zijn de dingen die je moet onthouden om eindelijk een echte grillmaster voor de zomer te worden.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *