Tover nú verleidelijke zalm uit de buitenkeuken
Barbecue Tips & Advies Barbecue Recepten

Tover nú verleidelijke zalm uit de buitenkeuken

Ben je ook zo dol op een stukje vis? Een heerlijk licht gerecht wat perfect past op een zomerse dag. Lekker met een frisse salade en een knapperig brood. Zou het niet nog fijner zijn, om de verleidelijke smaak van vis ook te combineren met de rooksmaak van de barbecue?

De juiste barbecue temperatuur voor vis

Vis is een precies gerecht om klaar te maken. Vis gaart snel en te lang gebakken vis doet de smaak geen goed. In de pan op het gemakkelijk te regelen gas, kan dit al een pittige uitdaging vormen. Wanneer je vis wilt gaan klaar maken op een kamado buitenkeuken is het onder controle houden van de temperatuur belangrijk. We delen straks een fijn recept voor het bereiden van zalm. Voor het bereiden van zalm op een keramische Kamado barbecue is een temperatuur tussen de 180-200 graden gewenst.

Temperatuur buitenkeuken inregelen

Het onder controle houden of bereiken van de juiste temperatuur in de Kamado keramische barbecue, regel je met zuurstoftoevoer. Hoe meer zuurstof in jouw Kamado, hoe harder de kolen branden. Met minder zuurstof bereik je vanzelfsprekend het tegenovergestelde. De zuurstof toevoer in een keramische barbecue is goed te regelen met de schuifjes aan de onderkant en bovenkant. Let op dat er beweging in de zuurstoftoevoer zit. Zuurstof die eronder in gaat, dient erboven ook weer uit te kunnen en andersom.

Zalm met balsamico op cederhout

  • Flink stuk zalm met huid
  • 3 eetlepels balsamico azijn
  • Olijfolie
  • Verse kruiden als oregano, salie, tijm
  • Citroen in plakjes
  • 1 Uitgeperst teentje knoflook

Een uur van tevoren leg je de cederhouten plank in gezouten water om te weken. Meng de olijfolie samen met de balsamico azijn en knoflook en kruidt dit goed met peper en zout. Om de losse schubben van de zalm te halen. Spoel je deze even goed af onder de kraan.

Dep de zalm droog met een schone theedoek of een stukje keukenpapier. Wentel de zalm flink door het azijn met olie mengsel. Leg de zalm op de cederhouten plank en verdeel de fijngesneden kruiden en plakjes citroen eroverheen.

Zorg er nu voor dat jouw barbecue goed op temperatuur is. Plaats de plank met zalm in de barbecue zodra hij op temperatuur is tussen de 180-200 graden. Afhankelijk van de dikte van de zalm is deze binnen 15-30 minuten gaar.

Serveer jouw verleidelijke zalm van de barbecue lekker met de frisse salade. Tip! Een lekker dipje voor het knapperige brood; Meng wat crème fraîche met mayonaise, geperste knoflook, vers gemalen peper en dille. Eet smakelijk!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *