Tips voor de perfecte barbecue
Barbecue Tips & Advies

Tips voor de perfecte barbecue

Wanneer de zomer eraan komt is het eerst waar je aan denkt, een lekkere barbecue! Het is raadzaam om te weten welke gerechten er kunnen bereid worden en hoe je voor te bereiden op de perfecte barbecue. 

Het belang van een goede voorbereiding

Weten hoeveel vlees je nodig hebt is de eerste stap van de voorbereiding. Een goed uitgangspunt voor de hoeveelheid vlees is een worst-, hamburger- en lamsspies per persoon. Als je te veel vlees bakt, is dat geen probleem, want het overgebleven vlees kan worden gebruikt om een snel midweek diner te maken. Burgers en vis zijn echter minder lang houdbaar dan kip, maar biefstukken en koteletten zijn wel geschikt. Als er kinderen aanwezig zijn, moeten worstjes en spiesjes worden klaargemaakt, zodat je ze in stukjes kan snijden en de kinderen kunnen kiezen of ze veel of weinig willen eten. Zorg er ook voor dat je voldoende bijgerechten en specerijen bij de hand hebt, evenals sauzen. Je kan beginnen met het raadplegen van een boodschappen blog om ervoor te zorgen dat je alle artikelen hebt die je nodig hebt.

Het marineren van het vlees

Door je vlees te marineren, kan je er meteen smaak aan geven. De beste methode om ervoor te zorgen dat de smaken goed in het vlees doordringen, is het vlees een nacht te laten marineren. Je kan voorgemarineerd vlees kopen als je het niet zelf wilt marineren, maar het is aan te raden het zelf te doen, het vlees zal dan veel beter smaken. Ten slotte moet je, voordat je het vlees gaat grillen, de extra marinade afschudden, dit is vooral belangrijk als de marinade olie bevat. Als de marinade te vloeibaar is, is de kans groter dat het vlees verbrandt of verkruimelt, met een rooksmaak als gevolg. Indien je inspiratie wil opdoen voor het bereiden van vlees, dan kan je online zeker interessante vlees recepten vinden!

Schoonmaken na je BBQ

Het is van cruciaal belang om de barbecue zo snel mogelijk na gebruik schoon te maken. Het vet en de houtskool van je maaltijd hebben de grill vervuild, als je hem niet zo snel mogelijk schoonmaakt, wordt het moeilijker om het vuil er af te schrobben. Houd dus in gedachten dat schoonmaken cruciaal is na het eten, vooral als je een schone grill wilt voor de volgende barbecue.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *