Begin met het kiezen van het decor Hoewel het eten in het middelpunt van de belangstelling moet staan, kan het decor de esthetische waarde ervan vergroten. Gebruik rekwisieten zoals servetten, servies en tafeldecoratie, zoals bloemen, of eventueel een kopje koffie of theepot. Zo vertelt je foto een verhaal en laat je niet alleen het eten zien. Een belangrijk element om te onthouden is ervoor te zorgen dat uw blik gemakkelijk langs de afbeelding kan bewegen. U kunt dit bereiken door de decoratieve objecten rond het interessante punt te balanceren. Bijlage: dreamstime_s_97121073.jpg Barbecue by © Larisa Blinova | Dreamstime.com Vind het juiste licht Het lijdt geen twijfel dat een goed belichte culinaire foto het gewone in iets moois kan veranderen. Veel locaties hebben echter geen toegang tot professionele verlichtingsapparatuur, dus we raden u aan alleen natuurlijk licht te gebruiken. Zoek een plaats bij een raam of zelfs buiten in een goed verlichte tuin zonder direct zonlicht. Onthoud echter dat licht wordt beïnvloed door verschillende tijdstippen van de dag. Vermijd het gebruik van de ingebouwde cameraflitser. Er is niets dat een goede foto kan doden zoals een flits dat doet - het creëert schrille reflecties, voegt onnatuurlijke tinten en schaduwen toe aan uw foto's die moeilijk te bewerken zijn, en heeft de neiging om een afbeelding vlak te maken en het saai te maken. Flitsvrije fotografie is waar je in geïnteresseerd zou moeten zijn - behalve dat je geen flitser nodig hebt als het licht goed is. Krijg het juiste perspectief: welke hoeken te gebruiken Er zijn twee basishoeken voor het koken van foto's: maak vanaf de bodem op ongeveer 10-40 graden aan de voet van de tafel of direct boven de schaal voor een vlakke uitstraling. Het hangt allemaal af van wat je wilt verrassen. Het onderwerp van je foto bepaalt welke hoek je kiest. Als u van plan bent een foto te maken met een tafel vol eten, is een foto met een bovenaanzicht de beste optie om alles in het kader vast te leggen, terwijl u afleiding op de achtergrond vermijdt. Maar als je een foto maakt van een drankje met meerdere lagen, een gerecht met meerdere ingrediënten of een bord, dan is een close-up of zijfoto beter. Je foto zal er "lekker" uitzien. Gebruik een statief Het is misschien wat omslachtig om mee te nemen, maar er zijn veel voordelen aan het gebruik van een statief. Hiermee kunt u de optimale positie voor uw camera kiezen, het decor aanpassen zodra u het ideale kader hebt gevonden en tegelijkertijd de helderheid van het beeld verbeteren. Er zijn tal van mogelijkheden om uit te kiezen. Aangezien je onderwerp voedsel is, is het een goed idee om een kleiner statief te gebruiken dat je op tafel kunt plaatsen.
Barbecue Tips & Advies

Snelle en praktische tips om geweldige culinaire foto’s te maken

We weten allemaal dat de eetlust voor eten, maar ook de smaak ervan sterk wordt beïnvloed door hoe het eruit ziet. Daarom is een goede foto een must als het om je menukaart gaat. Bovendien blijkt uit onderzoek dat het opnemen van uitzonderlijke culinaire foto’s de verkoop van een gerecht van het menu tot 30% kan verhogen.

Begin met het kiezen van het decor
Hoewel het eten in het middelpunt van de belangstelling moet staan, kan het decor de esthetische waarde ervan vergroten. Gebruik rekwisieten zoals servetten, servies en tafeldecoratie, zoals bloemen, of eventueel een kopje koffie of theepot. Zo vertelt je foto een verhaal en laat je niet alleen het eten zien.

Een belangrijk element om te onthouden is ervoor te zorgen dat uw blik gemakkelijk langs de afbeelding kan bewegen. U kunt dit bereiken door de decoratieve objecten rond het interessante punt te balanceren.

 Barbecue by © Larisa Blinova | Dreamstime.com

Vind het juiste licht
Het lijdt geen twijfel dat een goed belichte culinaire foto het gewone in iets moois kan veranderen. Veel locaties hebben echter geen toegang tot professionele verlichtingsapparatuur, dus we raden u aan alleen natuurlijk licht te gebruiken. Zoek een plaats bij een raam of zelfs buiten in een goed verlichte tuin zonder direct zonlicht. Onthoud echter dat licht wordt beïnvloed door verschillende tijdstippen van de dag.

Vermijd het gebruik van de ingebouwde cameraflitser. Er is niets dat een goede foto kan doden zoals een flits dat doet – het creëert schrille reflecties, voegt onnatuurlijke tinten en schaduwen toe aan uw foto’s die moeilijk te bewerken zijn, en heeft de neiging om een afbeelding vlak te maken en het saai te maken. Flitsvrije fotografie is waar je in geïnteresseerd zou moeten zijn – behalve dat je geen flitser nodig hebt als het licht goed is.

Krijg het juiste perspectief: welke hoeken te gebruiken
Er zijn twee basishoeken voor het koken van foto’s: maak vanaf de bodem op ongeveer 10-40 graden aan de voet van de tafel of direct boven de schaal voor een vlakke uitstraling. Het hangt allemaal af van wat je wilt verrassen. Het onderwerp van je foto bepaalt welke hoek je kiest.

Als u van plan bent een foto te maken met een tafel vol eten, is een foto met een bovenaanzicht de beste optie om alles in het kader vast te leggen, terwijl u afleiding op de achtergrond vermijdt. Maar als je een foto maakt van een drankje met meerdere lagen, een gerecht met meerdere ingrediënten of een bord, dan is een close-up of zijfoto beter. Je foto zal er “lekker” uitzien.

Gebruik een statief
Het is misschien wat omslachtig om mee te nemen, maar er zijn veel voordelen aan het gebruik van een statief. Hiermee kunt u de optimale positie voor uw camera kiezen, het decor aanpassen zodra u het ideale kader hebt gevonden en tegelijkertijd de helderheid van het beeld verbeteren.

Er zijn tal van mogelijkheden om uit te kiezen. Aangezien je onderwerp voedsel is, is het een goed idee om een kleiner statief te gebruiken dat je op tafel kunt plaatsen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *