Pizza maken op de BBQ: kan dat?
Barbecue Recepten Barbecue Tips & Advies

Pizza maken op de BBQ: kan dat?

Een barbecue is natuurlijk ontzettend gezellig, maar wat als jullie besloten hebben om pizza te eten? Betekent dit gelijk dat jullie niet meer heerlijk in de buitenlucht kunnen barbecueën met een paar drankjes erbij? Gelukkig is het wel mogelijk om met zonnig weer een pizza warm te maken in de buitenlucht! In dit artikel lees je over de verschillende mogelijkheden.

Schaf een Pizzarette aan

Je kunt eenvoudig een pizza maken in een pizzarette-oventje. Dit is een oventje dat speciaal voor dit doeleinde ontworpen is. Een Pizzarette is echter veel kleiner dan de gemiddelde steenoven en kun je hierdoor ook prima op tafel zetten. Het maken van een pizza met een Pizzarette is net zo leuk als het organiseren van een barbecue! Als je het leuk vindt om met zijn allen aan tafel te eten, is het zeker aan te raden om een Pizarette te kopen.

Toch liever een pizza maken op een echte barbecue?

Vraag je je ook af of je een pizza kunt warmmaken op een echte BBQ? Gelukkig behoort ook dit tot de mogelijkheden! Om een pizza warm te maken op een barbecue heb je een pizzasteen nodig. Met een pizzasteen voorkom je dat de onderkant van de pizza verbrandt. Vervolgens moet de barbecue zo’n 300 graden worden om de pizza goed op te kunnen warmen. Een barbecue in combinatie met een pizzasteen heeft ontzettend veel weg van een houtoven. Zo kun je de pizza dus zeer efficiënt opwarmen.

Warm je een pizza op met de barbecue? Dan kun je niet alleen van een heerlijke pizza genieten, maar kun je de pizza ook nog eens opwarmen in de buitenlucht. Een barbecue met een pizzasteen is dan ook ideaal voor in de zomer. Als je vrienden niet weten hoe ze een pizza kunnen opwarmen op de barbecue, is dit ook een leuke verrassing.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *