Gezonde barbecue ideeën
Barbecue Tips & Advies

Gezonde barbecue ideeën

Barbecues zijn een leuke manier om gezellig samen te zijn terwijl je ook van de buitenlucht geniet. Bepaalde barbecuegerechten kunnen echter veel zout en verzadigde vetten aan je dieet toevoegen, wat niet goed is voor je hart. Barbecueën hoeft niet ongezond te zijn. Als je onze suggesties voor een betere barbecue volgt, zul je merken dat het makkelijk is om snelle, smakelijke en voedzame selecties te maken. Dus hier zijn onze tips voor een gezonde barbecue:

Hydrateer met water in plaats van met suiker gezoete dranken

Drankjes bij de barbecue kunnen snel in aantal calorieën oplopen. Vervang limonade, gezoete ijsthee en frisdranken door water. Water hoeft niet eentonig te zijn. Je kunt er kruiden, gesneden komkommers of gesneden fruit zoals sinaasappels, aardbeien, perziken, nectarines of ananas aan toevoegen om het interessanter te maken. Door deze alternatieven zorg je ervoor dat het suikergehalte verminderd, dit is beter voor de gezondheid. Ook geven deze alternatieven geen saaie smaken, door het toevoegen van ingrediënten in het water geef je het water een betere smaak. Je vermijdt hierdoor de ongezonde dranken, zonder al te veel smaak weg te nemen!

Kies je vlees verstandig

Kies vers vlees uit de slagerij, zoals gemalen rundvlees, varkenskoteletten, spareribs en kip, in plaats van gefabriceerde worsten, voorgekruide pasteitjes en voor gemarineerd vlees, en kruid het thuis naar uw eigen smaak. Je kunt het buitensporige zoutgehalte van het vlees voorkomen door het zelf te kruiden en te beslissen wat je aan de maaltijd toevoegt. Te veel zout kan een verhoogde bloeddruk veroorzaken. Als je te veel zout eet, zal je lichaam meer vocht vasthouden, als gevolg daarvan komt er meer vocht in de bloedvaten, waardoor die meer onder druk komen te staan en het hart harder moet werken om het bloed te laten circuleren. Je kan online eenvoudige zoutarme recepten ontdekken, dit betekent niet dat de smaak in het gedrang komt, maar eerder dat het gezonder is voor het lichaam.

Wees slim met je grilltechniek

Grillen geeft smaak aan voedsel, maar de zwartgeblakerde, verkoolde stukjes kunnen kankerverwekkende chemicaliën bevatten die bekend staan als heterocyclische aminen en polycyclische aromatische aminen. Het risico van bacteriële of andere besmetting door de grill is een van de zorgen bij histamine aandoeningen bij grillen. Nogmaals, wees niet bezorgd. Het is mogelijk te koken zonder de grill ooit aan te raken. Om je maaltijd vrij te houden van ongewenste beestjes en kruiden, gebruik je perkament, folie, of een roestvrijstalen mand. Wens je meer informatie over hoe je histamine en hoe je histamine vrij kan koken, lees dan verder op histaminevrij.nl.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *