Gepofte appel met camembert en noten
Barbecue Recepten Vegetarische Barbecue Recepten

Gepofte appel met camembert en noten

Bereidingswijze

Stap 1

Verwijder met de appelboor het klokhuis uit de appeltjes. Maak de holtes met de appelboor of een scherp mes iets groter. Zet elke appel op een stuk aluminiumfolie.

Stap 2

Snijd de camembert in blokjes van 0,5 cm. Vul de holtes met de camembert, noten en honing.

Stap 3

Leg de appels op de aluminiumfolie en vouw losjes tot buideltjes dicht; zorg dat de folie aan de onderzijde strak rond de appel zit.

Stap 4

Pof de appeltjes op een rooster of aan een tak (niet in de camembert prikken) boven het hete vuur ca. 20 min. of tot de punt van een scherp mes makkelijk door het vruchtvlees glijdt.

Ingredienten

4 kleine handappels (bijv. elstar of junami)
75 g camembert rustique (kaas)
4 el ongezouten notenmelange naturel (bakje 175 g)
3 el vloeibare honing
1 appelboor
4 stukken aluminiumfolie (30 x 30 cm)
1 barbecue of vuurkorf
1 rooster of 4 stevige takken

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *