Een zelf gebrouwen biertje voor bij de BBQ!
Barbecue Tips & Advies

Een zelf gebrouwen biertje voor bij de BBQ!

Bier en barbecue lijkt een match made in heaven! Want zeg nou eerlijk, een barbecue is pas echt compleet met een lekker koud biertje! Een fris witbiertje voor in de zomer of een bock biertje tijdens de wat koudere dagen. Maar wist je dat het tegenwoordig steeds eenvoudiger wordt om je eigen bier te brouwen? Steeds meer mensen zijn fanatiek bezig met deze populaire hobby. En wat is er nou leuker om tijdens een BBQ je eigen gebrouwen bier te kunnen serveren! In dit artikel een aantal handige tips die je kunt gebruiken bij het brouwen van je eigen bier!

Begin op tijd met brouwen

Wanneer je op zaterdagochtend bedenkt dat het leuk is om zelf bier te brouwen en dat te serveren op diezelfde avond tijdens een BBQ komt bedrogen uit! Zelf bier brouwen kost tijd. Hoewel je er zelf niet actief lang mee bezig bent, bestaat het brouwen voornamelijk uit wachten  geduld hebben.

Qua tijd moet je rekening houden met actief 6 uren. Het brouwen, vergisten, overhevelen en bottelen kost alles bij elkaar rond de 6 uur. Dit is natuurlijk afhankelijk van hoeveel liter bier je brouwt. Voor het vergisten moet je rekening houden met 2 weken en ook het conditioneren op de fles duurt ongeveer 2 weken.

Dus voordat jouw eigen gebrouwen biertje ready to serve is, ben je zeker een maand verder!

Zorg voor een goede bier en spijscombinatie

Net als met wijn is ook bij bier een goede combinatie van smaken belangrijk. Iedere biersoort heeft zo zijn eigen karakter, en daar kun een diner goed op afstemmen.

Voor een perfecte bier en spijscombinatie hier een aantal tips:

  • Witvis kun je goed combineren bij witbier
  • Rood vlees of stoofvlees combineert goed bij zware- en donkere biersoorten.
  • Voor het accentueren van de grill smaak kun je het beste een IPA kiezen

Tip, bij brouwpunt.nl bieden ze veel verschillende starterspakket waarmee je eenvoudig zelf kunt beginnen met bier brouwen!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *