anti-aanbaklaag
Barbecue Tips & Advies

Dit zijn de voordelen van een pan zonder anti-aanbaklaag

Grillpannen met een anti-aanbaklaag kun je overal krijgen. Deze laag is gemaakt uit teflon, een materiaal wat beschermt tegen het aanbakken van je eten. Teflon is een vorm van PFAS, een stof wat op veel verschillende manieren wordt gebruikt om bijvoorbeeld kleding water- en vuilafstotend te maken. Het probleem met deze stof is echter dat het enorm schadelijk is voor je lichaam. Wanneer PFAS in je lichaam komt, kan dit niet worden afgebroken en zit er dus eigenlijk gif in je lichaam. Met betrekking tot pannen houdt dit in dat als je een pan verwarmd die teflon bevat, dit verwarmingsproces de schadelijke stoffen vrijmaakt die jij vervolgens in je lichaam krijgt. Kies dus voor een grillpan zonder anti-aanbaklaag.

Alleen maar voordelen!

een grillpan zonder anti-aanbaklaag is voordelig op veel manieren. Ten eerste betekent dit dat dit soort pannen in principe gifvrije pannen zijn door het ontbreken van de schadelijke teflon laag. Dit is dus veel beter voor je gezondheid. Daarnaast gaan deze pannen veel langer mee en kun je ze in de vaatwasser schoonmaken wat jou weer werk scheelt! Ook hoef je voor het gebruik van deze pan geen boter of olie toe te voegen wat natuurlijk ook beter is voor je gezondheid. Verder worden je gerechten ook knapperig en zijn ze eerder gaar dan in een pan met een anti-aanbaklaag. Er zijn dus enorm veel voordelen verbonden aan het gebruik van een pan zonder anti-aanbaklaag.

Kies voor de veilige en langdurige optie

De teflon laag is in de afgelopen jaren wel verbeterd en zo zijn er ook een aantal schadelijke stoffen die niet meer gebruikt mogen worden. Dit neemt echter niet weg dat het gebruik van zo’n anti-aanbaklaag nog steeds schadelijk is. Niet alleen voor jezelf en je gezin, maar zelfs ook voor je huisdieren. Daarnaast gaan dit soort pannen dus ook minder lang mee omdat de teflon laag beschadigt kan raken en daardoor niet meer bruikbaar is. Het is namelijk enorm schadelijk, zelfs kankerverwekkend om deze stoffen in je lichaam te krijgen. Als je dus wilt gaan voor een stevige, goede pan die onderhoudsvriendelijk is en zeker niet schadelijk voor je gezondheid, dan moet je kiezen voor een pan zónder de anti-aanbaklaag!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *