Deze speciaal bieren kun je zelf thuis brouwen
Barbecue Tips & Advies

Deze speciaal bieren kun je zelf thuis brouwen

Lust jij zo nu en dan wel een speciaal biertje? Dan is het goed om te weten dat je ook zelf bier kunt brouwen. In principe kun je vrijwel iedere speciaal bier ook zelf brouwen. Belangrijk is alleen dat je de juiste ingrediënten in huis hebt. Het is niet heel moeilijk om zelf bier te brouwen. Het is echter wel zeer belangrijk dat je steeds secuur en hygiënisch werkt. Wil jij zelf bier brouwen? Dan noemen we in dit artikel een aantal speciaal bieren die mogelijk interessant zijn om te brouwen.

Een triple of een witbier

Houd je van zwaarder bier? Dan kun je ervoor kiezen om zelf tripel te brouwen. Hiervoor kun je een pakket met alle benodigde ingrediënten bestellen. Een tripel is voor de echte bierdrinker en is vrij donker van kleur. Dit biertje heeft ook een vrij hoog alcoholpercentage, dus je moet er niet te veel van drinken. Houd je juist meer van een licht biertje? Dan kun je ook voor een witbier gaan. Dit biertje heeft een alcoholpercentage van ongeveer 5 tot 6%. Een witbiertje is zeer geschikt voor wanneer je buiten zit op een zomerse dag. Verwar een witbier overigens niet met een blond biertje. Ook blond bier kun je zelf brouwen. Blond bier is niet zo bitter. Voor blond bier wordt voornamelijk gerstemout gebruikt, terwijl voor wit bier tarwemout gebruikt wordt.

Je kunt vrijwel ieder soort bier zelf brouwen

Is er een ander speciaal biertje waar jij dol op bent en wil je zelf bier brouwen? Dan kun je vast en zeker ook jouw favoriete biertje brouwen. Ga goed na welke ingrediënten je hiervoor nodig hebt en zorg dat je de juiste benodigdheden in huis hebt. Vergeet niet om je goed in te lezen voordat je begint met brouwen. Zo voorkom je dat je iets vergeet. Aangezien bier brouwen vrij veel tijd kost, is het zonde als je het bier moet weggooien omdat je een fout hebt gemaakt.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *