prachtige wijnregio
Barbecue Tips & Advies

De perfecte rode wijn bij een BBQ: de Barolo!

Heb je een barbecue gepland? Bij een barbecue worden vaak ook alcoholische drankjes gedronken. Ben je op zoek naar de perfecte wijn voor bij een barbecue? Ontdek hier dan welke wijn ideaal is voor als je gaat barbecueën. Vooral de Barolo is een wijn die zeer geschikt is om te drinken tijdens een barbecue. Ben je benieuwd naar wat deze wijn zo geschikt maakt voor deze gelegenheid? Lees dan verder!

Wat is de Barolo?

Barolo is een wijn die afkomstig is uit de prachtige wijnregio Piëmont. De wijnakkers vind je onder andere in het dorp Barolo. Niet iedere wijn met de naam Barolo is echter afkomstig uit het gelijknamige dorp. De wijn is ook wel afkomstig van omliggende dorpen. Iedere Barolo is echter afkomstig uit de wijnstreek Piëmont. Over het algemeen moet een Barolo lang gerijpt worden, maar er zijn ook enkele Barolo wijnen die je jong kunt drinken. De wijn heeft een vrij hoog alcoholpercentage. Een Barolo bevat namelijk minstens 13% alcohol. Daarom is het wel belangrijk om rustig aan te doen met de wijn tijdens de barbecue.

Omdat Barolo vaak lang gerijpt wordt, is het ook een wijn voor bijzondere gelegenheden. Ideaal dus voor een barbecue met vrienden of familieleden waar je veel om geeft!

De smaak van een Barolo wijn

De smaak van een Barolo zorgt ervoor dat deze wijn heel goed gecombineerd kan worden met een barbecue. Een Barolo gaat ontzettend goed samen met vlees. Barolo heeft overigens een hoog tannine- en zuurgehalte. Daarom is de wijn vooral geschikt voor mensen die vaker wijn drinken. Bovendien kun je de wijn daarom beter niet combineren met zoete gerechten. Een Barolo kun je het best combineren met vlees waar een sterke smaak aan zit. Zo komen zowel het vlees als de wijn goed tot hun recht.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *