Barbecue Tips & Advies

BBQ Rubs voegen smaak toe aan je BBQ gerechten!

Wanneer je een echte grillmaster bent, dan ben je waarschijnlijk ook vaak aan de slag met de bbq rubs. Wanneer je niet zo’n professional bent, dan heb je misschien wel geen idee wat deze bbq rubs zijn, maar het is kortgezegd een kruidenmengsel dat je op het rauwe vlees smeert, om dit vervolgens te laten garen zodat de kruiden lekker in het vlees kunnen trekken waardoor het vlees nog een betere smaak krijgt dan dat het al had. Het voordeel van de barbecue is dat je hier lekker lang het vlees op kunt laten liggen. Voor bbq rubs kun je terecht bij de BBQ shop.

Verschillende opties BBQ rubs

Er zijn best wel wat verschillen wanneer je op zoek gaat naar lekkere rubs die het vlees een extra goede smaak moeten gaan geven. Allereerst heb je natuurlijk de verschillende smaken. Populair op dit moment zijn de Amerikaanse kruidenmixen van merken als Silly Tony en No Rubbish. Deze verschillende BBQ rubs zijn verkrijgbaar voor zowel vlees als vis. En wie denk dat BBQ rubs alleen maar geschikt zijn voor vlees en vis heeft het mis. Ook voor het op smaak brengen van groente en aardappelen kun je heel goed een kruidenmix gebruiken. Zeker wanneer je de verschillende smaken op elkaar afstemt wordt BBQ’en met smaakvolle rubs een feestje! Bij BBQ rubs kopen moet je voornamelijk letten op het zoutgehalte en de manier van bereiden. Rubs met een laag zoutgehalte zijn meestal iets duurder maar wel van betere kwaliteit. Verder moet de gekozen BBQ rub aansluiten bij de manier van grillen. Bij een lange bereiding op laag vuur kun je het beste kiezen voor low & slow rubs. Bij een korte bereiding op hoog vuur kies je voor hot & fast rubs. In deze laatste variant zit minder suiker, dit voorkomt verbranding van de kruidenmix.

Waar ontstaat dit prijsverschil?

Het prijsverschil zit hem in de bbq rubs zelf. Wanneer je voor een kwalitatief goede bbq rub wil gaan, dan kun je beter voor de variant kiezen die wat prijziger is, omdat dit daadwerkelijk een goed kruidenmengsel is. De goedkopere variant is grotendeels gevuld met zout en minder smaakmakers. Daarom kun je beter gaan voor de betere bbq rubs waarbij je verzekerd bent van minder zout en meer smaakmakers, zodat je de optimale kwaliteit en smaak uit dat heerlijke stukje vlees kan halen en waar alle tijd die je erin stopt, ook duidelijk in te proeven is. Liefde gaat tenslotte door de maag.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *