Print Options:

Plaatpizza met zalm, geitenkaas en courgette

Plaatpizza met zalm, geitenkaas en courgette
Keuken
Moeilijkheid Beginner
Time
Voorbereidingstijd: 10 10 mins Kook tijd: 50 50 mins Totale Tijd: 1 hr
Porties 1
Seizoen Spring
Ingredienten
  • 2 pinches tenen knoflook
  • 4 tablespoons traditionele olijfolie
  • 600 grams
  • 1 teaspoon gedroogde oregano
  • 350 grams geitenkaas
  • 200 grams gerookte zalm
  • 1 Courgette
Instructies
  1. BEREIDINGSWIJZE
    Pers de knoflook. Verhit de olijfolie in een hapjespan en fruit de knoflook zachtjes glazig. Schep de tomatensaus er doorheen.

    Breng op smaak met de oregano, peper en eventueel zout. Laat dit 15 minuten zachtjes sudderen tot het een dikke saus wordt. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de zalm in stukjes en verkruimel de geitenkaas. Maak met een kaasschaaf dunne plakjes courgette.

    Rol het pizzadeeg over de ingevette bakplaat uit. Maak de rand iets dikker. Bestrijk het deeg, op de randjes na, met de tomatensaus en verdeel de geitenkaas, de zalm en courgette erover. Voeg peper naar smaak toe. Bak de pizza in het midden van de oven in 15 minuten goudbruin en gaar.

Keywords: pizza,
barbecue recepten
Redactie Barbecuesite.nl