Plaatpizza met zalm, geitenkaas en courgette

Eenvoudige plaatpizza met gezonde zalm voor op de BBQ of oven

Plaatpizza met zalm, geitenkaas en courgette

Moeilijkheid: Beginner Voorbereidingstijd 10 mins Kook tijd 50 mins Totale Tijd 1 hr
Porties: 1
Seizoen: Spring

Ingredienten

Instructies

  1. BEREIDINGSWIJZE
    Pers de knoflook. Verhit de olijfolie in een hapjespan en fruit de knoflook zachtjes glazig. Schep de tomatensaus er doorheen.

    Breng op smaak met de oregano, peper en eventueel zout. Laat dit 15 minuten zachtjes sudderen tot het een dikke saus wordt. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de zalm in stukjes en verkruimel de geitenkaas. Maak met een kaasschaaf dunne plakjes courgette.

    Rol het pizzadeeg over de ingevette bakplaat uit. Maak de rand iets dikker. Bestrijk het deeg, op de randjes na, met de tomatensaus en verdeel de geitenkaas, de zalm en courgette erover. Voeg peper naar smaak toe. Bak de pizza in het midden van de oven in 15 minuten goudbruin en gaar.

Keywords: pizza,